غذا، سوغات و صنایع دستی استان زنجان
دوشنبه, ۶ آذر ۱۳۹۱، ۱۰:۰۶ ب.ظ
غذا : از غذاهای محلی استان زنجان میتوان به رشته – بلاماش (با آرد و روغن درست میشود) قیقناق – کوفده یا کوفته – آغوز یا بلاما – اییردک ( با آرد و شیر درست میشود ) –سوزمه : ماست کیسهای – حلوای شیره – فیرنی – قووت . همچنین از انواع آش میتوان اریشته آشو ( آش رشته ) – بوغدا آشو ( آش گندم) – تورش آشو اشاره کرد ( آش ترش ) – سوت آشو (شیر برنج ) – قوروت آشو( آش کشک ) یارما آشو ( آش بلغور ) را نام برد .
سوغات : چاقو ، ملیله ، چاروق ،فرش و گلیم
صنایع دستی : چاقوسازی ، گلیم بافى ، جاجیم بافی ، چارق دوزی ، سفال گری ، ملیله کارى ، فرش بافى ، فلزکارى ، مسگرى و نقره سازى در شهرستانهاى این استان متداول است. بافت انواع قالى و قالیچه در مناطق مختلف استان رواج دارد ولى بیشترین میزان تولید در منطقه زنجان، ابهر و قیدار دیده میشود.
۹۱/۰۹/۰۶